lørdag 19. mai 2012

Snickers-kake

I dag har vi feiret konfirmasjonen til lillebroren min, Mads! Det ble en meget vellykket dag, en storfornøyd konfirmant, fint vær, god mat, masse kaker og hyggelig selskap. Bede kan det jo ikke bli. Jeg laget snickers-kake, og den falt i smak hos flere. Søtt og salt på en gang. Her er oppskriften for de som ville ha den :

Bunn:
250 g peanøtter
30 stk Ritz-kjeks
5 eggehviter
4 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver

Krem:
5 eggeplommer
4 sp melis
100 g kokesjokolade
3 dl fløte
1 ts vaniljesukker

1. Knus peanøtter og Ritz-kjeks. Jeg har pleid og bruke ei "kvern" jeg har for maling av mandler og nøtter, men i går heiv jeg alt i stavmixeren og det fungerte veldig bra. Var ferdig på noen få sekunder :)

2. Pisk eggehviter og sukker i 12 min.

3. Tilsett vaniljesukker og bakepulveret i peanøtt/kjeksmassen. Bland så det med marengsen.

4. Ta bakepapir i ei langpanne, og smør massen utover. Jeg valgte å bruke nesten hele langpannen, men bare nesten ;) Steik ved 170 grader i 20 min midt i ovnen. Avkjøles. Del i to. Bunnen min ble ganske hard, og jeg vurderte faktisk og lage en ny, men i dag var den perfekt.

5. Pisk fløte og vaniljesukker stivt.

6. Pisk eggeplommer og melis og bland det i kremen.

7. Smelt kokesjokoladen i vannbad og avkjøl litt før du blander den også i kremen.

8. Legg ene halve kaken på et fat og bre over med sjokoladekrem. Strø over med litt peanøtter om du vil. Legg så andre halvparten av kaka over og legg på resten av sjokoladekremen. Jeg sparte mest krem til toppen av kaka, da jeg ønsket og ha det på sidene også. Pynter med peanøtter oppå og rundt kaka. Satt den inn i kjøleskapet i går, og var veldig spent på hvordan bunnen ville være i dag. Men den var akkurat passelig seig, og ikke noe hard i det hele tatt.

1 kommentar:

  1. As claimed by Stanford Medical, It is indeed the ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh 19 KG less than us.

    (Just so you know, it has totally NOTHING to do with genetics or some secret diet and EVERYTHING to related to "how" they are eating.)

    P.S, I said "HOW", not "what"...

    TAP this link to uncover if this easy test can help you release your true weight loss possibility

    SvarSlett