søndag 22. august 2010

karbo og sukker-redusert ostekake :)

Forige uke heiv jeg meg på den karboreduserte dietten, etter litt googling etter kkarbofri mat, fant jeg ei oppskrift på ei ostekake som jeg bare MÅTTE prøve. Den blei skrytt skikkelig av, så jeg hadde HØYE forventninger ;)

Bunn;
250 g grovhakket mandler/nøtter
100-150 g romtemperert smør

Dette blandes godt, legges i ei papirkledd form og settes i kjøleskap.Fyll:
1 boks seterrømme
1 pk kremfløte
2,5 dl med Bringebær Fun light gele (lages av 1,5 dl fun light saft, 3,5 dl vann og 6 plate gelatin)
1 pk (200 g) philadelphia (lett) smørost


La geleen avkjøles, rør sammen seterrømme og smørosten, visp kremmen og bland alt sammen. Hell det over bunnen og la det stå kjølig natten over. Dersom den må bli kjapt ferdig kan en sette den i fryseren litt.Kaken inneholder rund 35 karbo. Vel bekomme :)Den var heilt ok i smak. Du kan velge å bare ha feks mandler i bunnen. I oppskriften anbefalte jeg å ha geleen litt sterkere enn jeg hadde gjort (brukte bare 1 dl saft og 4 dl vann), da jeg syntes det blei for lite bringebærsmak på ostekremmen.
Du kan jo også selvfølgelig velge en annen gele i ostekremen og ha et gelelokk på kaken. Det savnet jeg på kaken. Kaken kan frysest :)

3 kommentarer:

 1. mmmmm :) Inviterer du neste gang?

  SvarSlett
 2. Man kan også bruke Heistad bringebær gele som man får kjøpt på obs. Den kaken er kjempegod. Og man kan også lage et gele lag på toppen av kaka. Den er nam nam. og pynte med litt bringebær også. Og bjørnebær.

  SvarSlett
 3. Ingunn: trodde den geleen var gått ut av produksjon jeg? Har de begynt å selge den igjen da kanskje?
  Rannveig; det er klart :)

  SvarSlett