søndag 30. august 2009

Oreo kake og scrapping!!

Helga går jammen og det fort, nå er det søndag og i morgen begynner jeg å jobbe turnus igjen. Tre år siden jeg jobbet i min faste stilling på sjukeheimen, så det blir rart å begynne på igjen!

I går kveld laget jeg OREO kake!! Den er bare så sinnsyk god!! Nam!

Oppskrift på Oreo kaka;

Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen


1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Så tar du restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn dei siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt med flere kakesmuler eller som jeg har gjort; et mønster med den sjokoladesausen som stivner når den blir kald! :)
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!


Kaken sto vel en time eller to i kjøleskapet etter den var ferdig før vi smakte på den, men den er, om mulig, enda bedre i dag! :) I dag kommer søstra mi og familien på besøk for å spise den opp:)

Jeg fortsetter med scrappinga mi, har laget to heilt enkle LOer med vakre ark fra "Nille", de er så fine at en ikke trenger å gjøre så mye mer synest jeg;

Det første badet;


Gode minner;

3 kommentarer:

 1. Kjempefine LOer! <3
  Og den kaka ser skikkelig nyyydelig ut! Kanskje vi skal ta oss en scrapp hos deg en dag, og så kan du servere kake ;) hehe! Høres det ut som en bra plan, eller?

  SvarSlett
 2. Kjempeflink du er med både Loer og kake.Og kaken er bare så god!!

  Ha en fin uke med jobbstart. Håper det går greit:)

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 3. FLINKE flinke Karina!! Nydelige LOer, og kaka ser super nam ut :)

  SvarSlett