søndag 4. mars 2012

Reise... Velkommen til Nederland!



Velkommen til Nederland.

Når man skal ha barn, er det som å planlegge et drømmereise til Italia. Du kjøper flere reisehåndbøker og legger fantastiske planer: Collosseum, Michelangelo, det skjeve tårn i Pisa, gondolene i Venezia. Du lærer deg litt italiensk, og alt er svært spennende.

Etter flere måneders spent og utålmodig forventning, kommer endelig D-dagen, Det er på tide å begi seg på vei til Italia. Men når flyet lander noen timer senere, hilser en flyvertinne dere med ordene: ”Velkommen til Nederland”. ”Nederland?” roper du. ”Hva mener du med Nederland? Jeg har bestilt en reise til Italia. Jeg skal være i Italia! Hele livet har jeg drømt om å reise til Italia.”-

Men det har skjedd en forveksling med reiserutene. Flyet har landet i Nederland og her må du bli værende.

Det er viktig å huske på at de ikke har fraktet deg til et grusomt, ekkelt sted, fullt av sult og sykdom. Nei, det er bare annerledes.

Så du må gå ut og kjøpe nye reisehåndbøker. Du må lære deg et helt nytt språk, og du møter en helt ny gruppe mennesker som du aldri har vært i kontakt med før.

Nederland er annerledes. Takten er langsommere enn i Italia, og det er litt mindre glamorøst. Etter en stund, når du har fått igjen pusten og sett deg rundt, legger du merke til at Nederland har vindmøller, tulipaner og Rembrandt.

Men alle du kjenner, reiser til og fra Italia, Og de skryter av hvor fantastisk de har hatt det der.

Av og til sier du kanskje til deg selv: ”Ja, det var jo til Italia jeg skulle, det var det jeg hadde planlagt”.

Men hvis du kaster bort livet ditt på å sørge over det faktum at du ikke kom til Italia, blir du aldri fri til å sette pris på og nyte det helt spesielle og helt fantastiske ved å være i Nederland.

Tekst: Emely Pearl Kingsby



"Øyeblikk" har temaet "Reise" som fotokonkurranse. Vår reise er nok ikke som de fleste andre sine reiser. Jeg synes diktet til Emely Pearl Kingsby, beskriver godt vår annerledes reise. Selv om reisa vår til Nederland, kom litt seinere, da Daniel var 3,5 år. Vi var allerede i Italia. Men 4 oktober 2010 ble vi ufrivillig tvunget til Nederland. Og livet blir aldri det samme.

3 kommentarer:

  1. Et utrolig sterkt bilde, særlig sammen med teksten! Sterkt og spennende på samme tid...
    Tusen takk for ditt bidrag!
    Hilsen fra Øyeblikkjentene

    SvarSlett
  2. En helt annerledes reise ja.. Lurer jo på hva som førte til denne reisen, så nå må jeg rusle litt i bloggen din. Krysser jo fingrene for at alt går vel.
    Denne historien fortalte en mor en gang på et foreldremøte i en barnehage jeg jobbet i for mange år siden. Hun skulle fortelle litt om det å ha et barn med Downs Syndrom, og denne forklarte så godt hvordan reisen snudde da barnet ble født. Sterkt og godt.

    SvarSlett
  3. Hei :) Tusen takk for kommentarer. Huldra: Du kan lese mer om Daniel på den andre bloggen min: http://kjempendaniel.blogspot.com/

    SvarSlett